Blåbärskaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

En riktig god kaka den gör jag ofta.

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl gräddfil
  • ½ l blåbär eller 1 pkt djupfryst blåbär
  • Glasyr
  • 100 g färskost (max 16 %)
  • 2 msk gräddfil
  • 1½ msk florsocker
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform (diameter 24 cm). Blanda margarin, socker, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och gräddfil rejält tills smeten börjar ljusna.
    2. Häll i hälften av bären och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och jämna till ytan.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galller.
    4. Rör samman färskost, gräddfil och florsocker. Bred smeten på den kalla kakan. Strö över resterande bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben