Blåbärskaka

Serverar: 4 portioner

God och saftig blåbärskaka. Servera gärna med vaniljsås eller vanilj glass till.

Ingredienser

  • 125 gram smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 1 paket frysta blåbär
  • 1 näve socker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 2. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med socker. 3. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölken. 4. Häll smeten i formen. Häll över blåbären och sockret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben