Blåbärskaka

Mjuk kaka med blåbär och honung som är lika god kall som varm till fikat...

Ingredienser

  • 250 g blåbär färska eller frysta
  • 1/4 liter mjölk
  • 3 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk socker
  • 25 g jäst
  • 3-3 ½ dl vetemjöl special
  • 50 g smält smör
  • 1 1/4 dl grädde
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Rör ihop mjölk, ägg, salt och socker. Smula jästen mellan fingrarna och rör ner den.
    3. Vispa alltsammans med en spiralvisp och blanda ner mjölet litet i taget. Vispa smeten tills den är alldeles slät.
    4. Lägg smöret i en ugnsfast form och låt det smälta i den varma ugnen.
    5. Häll smeten i formen och strö blåbären över. Sätt in formen på andrafalsen nerifrån ugnen och låt den grädda i 10 minuter.
    6. Rör ut grädden med honungen och häll den över blåbärskakan.
    7. Låt kakan grädda 10 minuter till så att den blir vacker gulbrun ovanpå.
    8. Kakan blir också mycket god med surkörsbär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (2)

    MalinF 4 april 2010

    Hur mycket smör ska det vara?:)

    MrsC 4 april 2010

    Oj, glömde jag det!...50 g smält smör ska det vara. Hälsningar :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben