Blåbärskaka av bakpulverdeg

Mycket lätt kaka att göra

Ingredienser

  • 1 hg smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk eller grädde
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Blåbär
  • Socker
  • Ev potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Rör poröst ihop smör och socker. Rör ned ägg och mjölk eller grädde. Sikta ner mjöl och bakpulver.
    2. Knåda degen slät och tryck ut i smord form eller kavla ut och lägg i form. Ej för tunt.
    3. Socker och blåbär strös ut över degen efter tycke och smak. Vik in degen så att det bildas som en ram/kant runt bären. Pensla med ägg på denna ram/kant. Grädda sedan i ugn ca. 20 minuter, ugnsvärme 200-225 grader.
    4. OBS! Är bären väldigt blöta kan man sikta över lite potatismjöl innan gräddning i ugn.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben