Blåbärskaka med äpple

Serverar: 10 portioner

Viktväktarna.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g margarin
  • 50 g mald mandel
  • 2 ägg
  • Rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
  • Ev 1/2 tsk mandelessens
  • 2 äpplen skalade, urkärnade och tunt skivade
  • 125 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform, 20 x 20 cm eller en liten långpanna, 20 x 30 cm.
    2. Lägg mjöl, bakpulver, margarin, mandel, ägg, apelsinskal och saft och ev. mandelessens i en skål eller i matberedaren. Vispa ihop till en smet. Vänd ner äppelskivor och blåbär (frysta blåbär ska vara otinade). Bred ut smeten i formen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är genomgräddad och ytan har fin färg, 45-50 minuter.
    4. Låt kakan kallna i formen. Skär den sedan i 10 bitar. Om bitarna försvaras i en burk är de hållbara upp till en vecka

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (1)

    tina62 16 oktober 2008

    Jättegod kaka. Bakade den igår och skulle lägga ut den idag men den fanns hos de så du får bilden. 2,5 poäng per bit om den delas i 10 bitar. Kram Tina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben