Blåbärskaka med gelétäcke

Tid: 30 minuter

Fräsch kaka, som de flesta gillar! Lönar sig att prova på.

Ingredienser

  • Botten
  • ½ paket digestivekex
  • 100 g smält margarin
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk (150 g) crème fraîche
  • ½ dl strösocker
  • Vaniljsocker enligt smak
  • Ovanpå
  • Blåbär eller andra bär
  • Gelé
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ dl gelésocker
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret. - Fördela kexmassan i en form med löstagbarkant (24-26cm i diameter), kom ihåg att lägga bakplåtspapper på bottnen. Ställ i kylen medan fyllningen lagas.
    2. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med crème fraîche, sockret och vaniljsockret. Bred fyllningen på kexbottnen, och ställ i kylen.
    3. Koka upp 2 dl vatten och häll under ständig omrörning i gelésockret. Låt småputtra tills det tjocknar. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna en aning under omrörning. (Gelén tjocknar medan den svalnar.) Ta med en matsked och bred försiktigt ut gelén över bären tills de är täckta. Lägg i kylskåp en stund.
    4. Avnjutes med en kopp kaffe!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben