Blåbärskaka med kardemummatopping

Saftig blåbärskaka med supergod topping.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 675 g socker
  • 475 g neutral matolja
  • 480 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 5 g bikarbonat
  • 10 g salt
  • 20 g stötta kardemummakärnor
  • ½ liter frysta eller färska blåbär
  • Kardemummatopping
  • 125 g crème fraiche
  • 125 g Philadelphiaost
  • 150 g florsocker
  • 25 g stött kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kardemumma.
    2. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner blåbären och blanda försiktigt men väl.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, ca 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
    5. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
    6. Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm, gärna med elvisp. Bred den på kakan och skär i kvadrater.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben