Blåbärskaka med solrosfrön.

Serverar: 8 portioner

Detta är en sockerkaka, som man kan fylla med lite olika goda fyllningar. Själv har jag förutom blåbär & solrosfrön provat banan, hasselnötter & choklad samt äpple kanel mandel. Alla kombinationer har blivit väldigt goda. Dessutom är kakan enkel att göra och håller sig saftig i flera dagar

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2-3 dl socker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk kardemumma
  • ca 250 g blåbär
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen och sockret. Blanda smält smör och mjölk och häll i äggblandningen.
    2. Blanda bakpulver och mjöl och häll sedan i det också. Vispa slätt, ha i några rejäla nypor kardemumma om du tycker det passar; slutligen i med blåbär och solrosfrön.
    3. Häll i smörad och bröad form och grädda 40-55 minuter i 175 º.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben