Blåbärskaka med solrosfrön.
Detta är en sockerkaka, som man kan fylla med lite olika goda fyllningar. Själv har jag förutom blåbär & solrosfrön provat banan, hasselnötter & choklad samt äpple kanel mandel.
Alla kombinationer har blivit väldigt goda. Dessutom är kakan enkel att göra och håller sig saftig i flera dagar
Ingredienser
3 ägg
2-3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk kardemumma
ca 250 g blåbär
1 dl solrosfrön
Instruktioner
- Vispa äggen och sockret. Blanda smält smör och mjölk och häll i äggblandningen.
- Blanda bakpulver och mjöl och häll sedan i det också. Vispa slätt, ha i några rejäla nypor kardemumma om du tycker det passar; slutligen i med blåbär och solrosfrön.
- Häll i smörad och bröad form och grädda 40-55 minuter i 175 º.
Liknande recept
Kommentarer (0)