Blåbärskaka (som inte är så dum den heller)

Samma källa som "smarrig vinbärskaka". Blåbären ger en ljuvlig sötma, och kakan får inte alls ett "grovt" intryck av grahamsmjölet och sesamfröna. Tvärtom är den väldigt saftig, kanske t.o.m. tack vare detta. Kakan blir absolut bäst med färska bär, och välj hellre den större mängden.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 125 g smält smör
  • 3-4 dl blåbär
  • 1/2 - 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sesamfrö. Blanda sist i det smälta matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Blanda blåbären med sockret och strö ut dem över kakan.
    2. Grädda i 175 grader i 55 minuter. Sikta florsocker över kakan innan den serveras. Gott med glass och/eller grädde till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben