Blåbärskaka ”upside down”

Den godaste blåbärskakan, speciellt om den är lite kladdig inuti.

Ingredienser

  • Smör
  • Farinsocker
  • Blåbär
  • Smet
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 20 cm form och täck den med farinsocker. Fyll botten med bär i ett 2 cm tjockt lager.
    2. Vispa smör och socker tills det blir vitt och pösigt. Rör ned äggen ett i taget.
    3. Blanda mjöl och bakpulver med vanilj. Rör ned det försiktigt i smeten tills den blir slät. Häll smeten i formen och släta ut den med en slickepott.
    4. Grädda kakan i ca 40 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig. Kakan ska vara lite kladdig i mitten men se upp så att den inte är för lös.
    5. Lägg en tallrik över formen och vänd snabbt. Fastnar fyllningen i formen så är det ingen fara, ta bara bort det och lägg det på kakan. Servera ljummen, gärna med en klick vispad crème fraiche eller grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben