Blåbärskakor

Serverar: 20 portioner

Mycket goda blåbärskakor och härligt sega i konsistensen!

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g frysta eller färska blåbär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader! Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan, rör ner sockret och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, ca 25x35 cm och bred ut smeten. Strö över blåbären och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben