Blåbärsmuffins

Serverar: 16 portioner

Saftiga och stora blåbärsmuffins med extra allt! Använd fast blåbärssylt, är sylten för rinnig kommer muffinsen inte klara av all vätska.

Ingredienser

  • 170 g rumsvarmt smör
  • 3½ dl socker
  • 3 stora ägg
  • 2½ dl gräddfil
  • 3 msk mjölk
  • 1½ tsk vaniljextrakt
  • 6 dl siktat vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 5 dl frysta eller färska blåbär
  • Rivet skal av 2 citroner
  • Blåbärssylt, fast i konsistensen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med stabila pappersformar.
    2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda gräddfil, mjölk och vaniljextrakt i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
    3. Häll omväxlande mjölblandningen och gräddfilen i äggblandningen, mjölet i tre omgångar och gräddfilen i två. Vänd ner de färska blåbären och det rivna citronskalet. Om du använder frysta bär, ta dem direkt ur frysen utan att tina. Rör inte för mycket eftersom blåbären då färgar smeten.
    4. Fördela smeten i formarna och fyll varje muffins med 1 tsk blåbärssylt. Grädda 25-30 minuter och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben