Bakas i mellanstora amerikanska muffinsformar, blir ca 8 muffins.
Ingredienser
100 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl matyoghurt eller filmjölk
3 dl vetemjöl med fullkorn
1 1/2 tsk bakpulver
Rivet skal av en 1/2 citron
125 g blåbär
Garnering
50 g pinjenötter
Florsocker
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp.
- Vispa ner äggen ett i taget.
- Tillsätt filmjölken.
- Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal.
Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
- Fördela hälften av smeten i 8 stora muffinsformar.
Fördela blåbären i formarna och lägg resten av smeten ovanpå. Fyll dem till tre fjärdedelar.
- Strö över pinjenötterna.
- Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
- Tips: Bakas i dubbla muffinsformar så håller de formen bättre eller i enkla formar i en muffinsplåt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...
Jag använde mig av vanligt vetemjöl och la till vaniljsocker och citronsaft i smeten. Det blev jättegott!