Blåbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

Många turister i USA har överraskats av blåbärsmuffins till frukost. Rejält stora så att de mättar bra, och goda med smör på. Mer socker i smeten förvandlar dem till kaffebröd.

Ingredienser

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl (majs) olja
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl blåbär
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Gör en fördjupning mitt i och häll i mjölk, olja och ägg. Rör fort samman, men rör inte för mycket så att smeten blir seg. Blanda bären med mjöl så att de inte sjunker till botten i formarna. Vänd ner i smeten och fyll i stora pappersformar eller i en plåt som är gjord för muffins. Grädda i 175°C ca 20 min. Låt svalna på galler. Kan frysas.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben