Blåbärsmuffins

Mmm....mumsiga muffins med blåbär och majsmjöl!

Ingredienser

  • 1 ½ dl Risenta majsmjöl
  • 1 ½ dl Risenta bovetemjöl
  • 2 msk potatis mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 dl Risenta rårörsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 250 g frysta blåbär, tinade och avrunna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ställ 12 muffinsformar på en plåt. Rör samman mjöl, bakpulver samt salt och ställ åt sidan så länge.
    3. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Häll i vaniljsocker och mjölk. Vänd försiktigt ner övriga torra ingredienser
    4. Fördela 2/3 av smeten i muffinsformarna och lägg sedan i 2/3 av bären. Lägg i resten av smeten och toppa sedan med lite bär på varje muffin.
    5. Grädda i cirka 16-18 minuter (stora), 8-10 minuter (små) eller tills smeten stelnat.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben