BLÅBÄRSMUFFINS

Serverar: 12 portioner

Tid: 35 minuter

Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker.

Ingredienser

  • 125 g margarin eller smör
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl färska eller tinade frysta bär , tex blåbär , hallon , skogsbär
  • Instruktioner

    Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt. Rör matfett och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge. Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt svalna. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben