Blåbärsmuffins

Muffins med dinkelmjöl, blåbär och solroskärnor som är enkla och snabba att baka. Blir 6-8 stycken i modell medium muffinsformar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl siktat dinkelvetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
  • Solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvispen. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda dinkelvetemjölet med vaniljsocker och bakpulver, och rör ner mjölblandningen i smeten.
    3. Fyll smeten till 2/3 i stora muffinsformar av papper. Lägg en sked med blåbär ovanpå varje och tryck ner i smeten. Strö över solroskärnor.
    4. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Sikta över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben