Blåbärspaj med mörk choklad

Den är underbar. Jag lovar! Väldigt enkel att göra dessutom. Chokladen gör pajen en aning speciell,

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 7-8 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 70 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker i en skål. Kör blandningen till en deg i matberedare eller med elvisp. Häll blåbären i en smord pajform och smula över degen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Grovhacka chokladen och strö den över pajen när ca 10 minuter av tiden återstår. Servera med grädde eller vaniljglass, och gärna salta cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben