Blåbärsrutor med maräng

Serverar: 20 portioner

Saftiga och lättgjorda blåbärsrutor som toppas med en fluffig maräng. Perfekt att göra när man får många gäster på besök.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g blåbär
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30x40 cm och bred ut smeten. Grädda i 10 minuter.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en fluffig maräng.
    4. Strö blåbären över kakan och spritsa marängen ovanpå. Strö över mandelspån och grädda klart i ca 15 minuter. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben