Saftiga och lättgjorda blåbärsrutor som toppas med en fluffig maräng. Perfekt att göra när man får många gäster på besök.
Ingredienser
250 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g blåbär
Maräng
3 äggvitor
1½ dl socker
Mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30x40 cm och bred ut smeten. Grädda i 10 minuter.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en fluffig maräng.
Strö blåbären över kakan och spritsa marängen ovanpå. Strö över mandelspån och grädda klart i ca 15 minuter. Skär i rutor.