Blåbärstårta med limeströssel

Serverar: 4-5 portioner

Blåbär hör den svenska sommaren till. Med frysta bär kan man lura fram sommarsmakerna redan nu.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ liter blåbär
  • ½ dl socker till blåbärsfyllningen
  • 1½-2 dl vispgrädde
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Rör sist ner det smälta smöret.
    3. Smörj och ströa en liten form, den ska helst inte vara större än 20 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Stjälp upp den genast på ett fat.
    4. När kakan svalnat så dela den i två bottnar. Mosa 3 dl bär och blanda med ½ dl socker. Lägg bärfyllningen mellan bottnarna. Vispa grädden och bred den över kakan och lägg på blåbär. Blanda rivet limeskal med en knapp tsk socker och strössla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben