Blandfärs Risotto

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Lättlagat allt görs i en stekgryta.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 1-2 gula lökar
  • 1 stor burk champinjoner
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Paprika
  • Curry
  • Vitlökspulver
  • 3 msk ketchup
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 3 dl ris
  • Ca 2 ½ dl majs, paprika och ärtor, frysta
  • Instruktioner

    1. Bryn lök och champinjoner i en stekgryta, tillsätt blandfärsen lite i taget bryn allt.
    2. Salta, peppra och curry så den får bryna med lite det blir bättre smak då.
    3. Krydda därefter ca ett kryddmått av varje krydda. Häll på lite vatten. Rör lite då och då. Lägg i ris + vatten och soja.
    4. Koka upp och sedan dra ner på värmen låt småputtra ca 15-17 min. Med lock. Lägg i grönsakerna och rör om och småkoka ca 5-10 min. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LaJefa 26 november 2008

    Älskar köttfärsrätter...speciellt om man kan ha allt i en gryta...så e där ju inte så mkt disk sen.

    Matvagott 2 december 2008

    Ja jag håller med om det..Nu är ju receptet med kryddorna på ett ungefär..Jag har ju bara i på en höft hoppas du gör det..Det är jättegott..Ha det så bra..Kram från ett regnigt Sverige..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben