Blinier med smörstekta kantareller, stenbitsrom och gräddfil

Serverar: 22-25 portioner

Blinier är ryska plättar bakade på bovetemjöl och vetemjöl. Här serveras de med lite annorlunda touch. Goda smakkombinationer!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 stora ägg
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt, struken
  • Kantareller
  • 1 liter kantareller
  • Smör
  • Servering
  • 1 burk stenbitsrom, 80g
  • 1 knippe gräslök
  • 2½ dl gräddfil, smetana eller créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Värm lite av mjölken tills den blir ljummen, 37 grader. Smula ner jästen och rör om tills den lösts sig. Smält smöret i kastrullen. Vispa äggen i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, mjölk- och jästblandningen i äggsmeten.
    2. Rör ihop mjöl, smält smör och salt. Blanda ner mjölblandningen i smeten och vispa ihop tills den är jämn och en klumpfri smet. Täck bunken med ett lock och låt jäsa ca 1 timme.
    3. Stek blinierna i plättlagg med smör. Smörstek kantarellerna tills de fått fin färg.
    4. Servera blinierna toppad med smörstekta kantareller, stenbitsom, fräddfil och hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben