Blodapelsincheesecake med ingefära

Serverar: 12 portioner

Under de glaserade apelsinskivorna gömmer sig en underbar blodapelsinsmakande färskostfyllning.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 12 digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • Fyllning
  • 800 g Philadelphiaost
  • 2 dl blodapelsinsaft, gärna färskpressad
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • Finrivet skal av 1 blodapelsin
  • 4 ägg
  • Glasyr
  • 1 dl aprikosmarmelad utan bitar
  • 1 msk finstrimlad, färsk ingefära
  • 1 msk vatten
  • Frukt
  • 3 blodapelsiner
  • Färska tranbär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Mixa eller krossa kexen till fina smulor. Rör ner dem med kanel i smöret. Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanterna med smör. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa på låg hastighet ihop Philadelphiaost, socker, vaniljsocker, mjöl, salt och apelsinskal i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget i smeten. Blanda väl. Häll smeten i formen.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills den känns "tungt gungig". Ta ut och låt svalna. Lossa kanterna. Låt kakan kallna helt, gärna över natten.
    4. Skär bort skalet på apelsinerna. Skär dem i mycket tunna skivor. Lägg i ett fint mönster, utifrån och in på hela kakan. Värm aprikosmarmeladen med finstrimlad ingefära och vatten i en kastrull. Ringla det över kakan. Låt svalna.
    5. Garnera med färska tranbär runt kanterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben