Blomkåls- och beauforttimbal

Serverar: 6 portioner

Garnera blomkåls- och beauforttimbalen med hyvlad lagrad mimolette. Det är en morotsfärgad ost som också kallas Boule de Lille.

Ingredienser

  • 1 dl fint hackad scharlottenlök, ca 6 stycken
  • 1-2 msk smör
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm riven muskot
  • 2 dl riven beaufort- eller gruyéreost
  • 5 ägg
  • 2 dl mjölk uppkokt med 2½ msk smör
  • 5 dl kokt blomkål, krossad, ca 1 huvud
  • Smör till formarna
  • 6 timbalformar som rymmer 1½ dl
  • 12 remsor av bakplåtspapper
  • Tillbehör
  • Lite hyvlad mimoletteost el goudaost
  • Rödbetsskott
  • Crema de balsamico
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smörj formarna med smör och kryssa två remsor med bakplåtspapper i formen. De ska sticka upp en bit som små handtag.
    3. Stek löken i smöret i en stekpanna. Blanda löken med kryddor och ost. Vispa upp och blanda ner äggen. Tillsätt mjölken lite itaget och vänd till sist ned blomkålskrosset. Fördela smeten i formarna.
    4. Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 50 min. Låt svalna.
    5. Stjälp upp timbalerna och servera med ost, rödbetsskott och balsamvinäger.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben