Blomkålsgryta med syrliga smaker

Serverar: 4 portioner

Alla grönsaker passar i den här goda grytan, ta det du har hemma.

Ingredienser

  • 150 g champinjoner
  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 gul paprika
  • 1 liten zucchini
  • Olivolja till stekning
  • 100 g brytbönor
  • 4 dl vispgrädde
  • Salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1½-2 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl finhackade örter, t ex rosmarin, timjan eller oregano
  • Servering
  • Kokt matvete
  • Instruktioner

    1. Ansa och dela svampen. Tvätta purjolöken och skär den i ½ cm breda skivor, ta inte med det gröna. Skala och skär vitlöken i tunna skivor, skala och skiva morötterna och dela blomkålen i små buketter. Skär paprikan i bitar och zucchinin i avlånga stavar.
    2. Fräs alltsamman i olja i en stekpanna. Stek lite åt gången och lägg över i en gryta efter hand. Grönsakerna ska bli lite mjuka och gärna få lite färg. Tillsätt brytbönor, grädde och buljongtärning. Låt grönsakerna småkoka 5-10 minuter. Salta och smaka av med vinäger, börja med den lilla mängden. Strö över finhackade örter.
    3. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen och servera till grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben