Blomkålskräm med löjrom

Serverar: 8 portioner

En len blomkålspuré serverad i snapsglas med löjrom på toppen och ett knäckestick som sked. Enkelt, lyxigt och supergott på festen!

Ingredienser

  • 300 g blomkålsbuketter (frysta, tinade buketter går också bra)
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • Salt
  • Servering
  • Knäckesticks, t ex Vilmas
  • 50 g löjrom
  • Instruktioner

    1. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk. Koka blomkålen mjuk på medelvärme, ca 5 minuter. Tillsätt pressad citron och mixa till en slät puré. Smaka av med salt. Kyl ner purén.
    2. Lägg den kalla purén i en spritspåse, så går det enkelt att fördela krämen i snapsglas. Toppa med löjrom och stick ner ett knäckestick som sked.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben