Blomkålsmos - LCHF

Serverar: 4 portioner

Ett väldigt gott alternativ till potatismos.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud eller två mindre
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 2 msk len mjuk och mild ost (färskost, brie, mascarpone e.t.c.)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär/bryt blomkålen i buketter. Värm under tiden upp grädden. Lägg i blomkålsbuketterna och smöret. Salta. Stormkoka 5-10 min med lock. Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten. Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast. Ta från värmen och vispa med tex elvisp eller mixer. Tillsätt osten som bindemedel. Krydda med mald vitpeppar och mer salt efter behag.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (2)

    Ullis8 25 januari 2010

    Den här blomkålsmosen är nog den godaste jag gjort. Håller i kylskåp i flera dagar och är lika god när man micrar den, som när den är nylagad ;-)

    erudike 15 september 2010

    detta var en riktig höjdare kommer ja göra flera gånger briljant ide detta göra mos på blomkål :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben