Blomkålssoppa med kräftor

Serverar: 4 portioner

Har du fått nog av nubbevisor, kräftklor och pappershattar? Här en festlig rätt med kräftor.

Ingredienser

  • 1 normaltstort blomkålshuvud
  • 2 små vita lökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • ½ lime, saften
  • 2 dl grädde
  • 1 krm muskot
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g kräftor
  • Worcestersås
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Skär allt i små bitar och fräs i matfettet utan att det tar färg. Tillsätt buljong och låt koka upp.
    2. Tillsätt blomkålsbuketter och låt koka sakta i 15-20 minuter. Spara åtta blomkålsbuketter till dekoration. Sila buljongen.
    3. Blanda smör och mjöl, låt det smälta i en kastrull. Späd med blomkålsbuljongen. Låt det koka på svag värme i 5 minuter. Lägg i den kokta blomkålen och löken.
    4. Mixa soppan, tillsätt kryddor, saften från limen, grädde, salt och peppar.
    5. Stek kräftstjärtarna med de resterande blomkålsbuketterna i smör tills de får en gyllenbrun färg. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Garnera med kräftstjärtar och de smörstekta blomkålsbuketterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben