Blomkålssoppa med salami

Serverar: 4 portioner

Tilltalande och mättande blomkålssoppa, med fin smak av vitlök och curry, som du gör av potatis, lök, buljong och vispgrädde. Mixa soppan slät, lägg i lite krispiga salladsärter och servera med smakrik salami och nygräddade pumpabröd.

Ingredienser

  • 250 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk curry
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g salladsärter
  • 6 pumpabröd
  • 140 g salami (2 förp)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225˚C. Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i olivoljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar eller fond och curry. Koka sakta ca 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare ca 5 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt soppan med lite vatten. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen. Skär salladsärterna i bitar och lägg dem i soppan. Servera soppan med salami och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben