Serverar: 4 portioner
Att göra sallad på Blå Kongo-potatis blir väldigt effektfullt samtidigt som det är gott. Ingredienserna i salladen kan varieras hur mycket som helst. Du kan se min sammansättning som ett förslag och ta bort eller lägga till efter behag. Den här potatissalladen passar fint till skinka, kallt kött eller rökt fisk.
Skala potatisen och koka den nätt och jämt mjuk i lättsaltat vatten. Den får absolut inte bli för mycket kokt; då blir det bara mos. Skär den i skivor, lägg i en skål och häll över vinet medan potatisen är ljummen. Ansa och koka vaxbönorna och morötterna så att de fortfarande har tuggmotstånd. Skölj under kallt vatten och blanda med potatisen. Hacka salladslöken och strö över. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen utom äggulan. Den vispas ner sist och gör dressingen lite krämig. Häll dressingen över potatissalladen och låt den mogna ett par timmar eller till och med över natten. Garnera gärna med ätliga blommor.