Blommig falukorv

Serverar: 4 portioner

"Jag vill ha blommig falukorv till lunch...". Så lyder en visa med text av folkkäre Hasse Alfredson. Men vad är egentligen blommig falukorv? Det här receptet heter så för att det ser så färgglatt ut med sitt grön- och rödsakshack. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 3 inlagda rödbetor
  • 2 saltgurkor
  • 4 dl buljong
  • Senapssås
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk senap
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en stekpanna. Tärna rödbetor och gurka. Blanda samman hacket med löken.
    2. Senapssås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och låt det fräsa samman med matfettet utan att ta färg. Hetta upp mjölken i en annan kastrull. Spä med mjölken, lite i taget, och låt såsen sjuda 5 minuter under omrörning då och då. Krydda med salt, peppar och senap.
    3. Skiva falukorven. Koka skivorna 8 minuter i buljongen. Lägg upp på varmt serveringsfat, häll över senapssåsen och strö över lök, rödbets- och gurkhacket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben