"Jag vill ha blommig falukorv till lunch...". Så lyder en visa med text av folkkäre Hasse Alfredson. Men vad är egentligen blommig falukorv? Det här receptet heter så för att det ser så färgglatt ut med sitt grön- och rödsakshack. Servera med kokt potatis.
Ingredienser
500 g falukorv
1 gul lök
3 inlagda rödbetor
2 saltgurkor
4 dl buljong
Senapssås
2 msk smör
2 ½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk senap
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en stekpanna. Tärna rödbetor och gurka. Blanda samman hacket med löken.
- Senapssås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och låt det fräsa samman med matfettet utan att ta färg. Hetta upp mjölken i en annan kastrull. Spä med mjölken, lite i taget, och låt såsen sjuda 5 minuter under omrörning då och då. Krydda med salt, peppar och senap.
- Skiva falukorven. Koka skivorna 8 minuter i buljongen. Lägg upp på varmt serveringsfat, häll över senapssåsen och strö över lök, rödbets- och gurkhacket.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Påskmaten
Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...