Blue cheese pasta

Serverar: 4 portioner

Magert och nyttig pastarätt

Ingredienser

  • 350 g pasta, gärna fullkorn
  • 400 g frysta broccolibuketter
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk (1,5 %)
  • 1 msk smör eller
  • Flytande margarin
  • Ca 100 g grönmögelost (30 %)
  • 2-3 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2-3 tomater, i bitar
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Använd en stor gryta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i broccolin och låt dem koka med de sista 3-4 minuterna.
    2. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Sjud sedan på svag värme 3-4 min. Rör om då och då. Smula ner osten i såsen, ta kastrullen från värmen och rör om tills osten smält. Smaka av med lite salt och peppar.
    3. Låt pasta och broccoli rinna av. Dela stora broccolibitar. Häll tillbaka allt i grytan. Blanda i såsen och servera genast med tomater, basilika och gärna bröd.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben