Bluesgryta med fläskfilé

Serverar: 6 portioner

Härlig kryddstark gryta med fläskfilé.Ännu godare dan efter

Ingredienser

  • 8oo g fläskfilé
  • 4 starka korvar t.ex kabanoss
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl syltlökar
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl smågurkor (Kan även hacka 1 dl smörgåsgurka)
  • 1 röd paprika
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Skär korven i skivor. Bryn först korven utan fett i en tjockbottnad gryta. Ta upp korven och bryn sedan köttet i korvfettet. Strö över mjöl,rör om salta och lägg i kryddor,syltlök oliver,gurkor och paprikan.Häll över grädden,rör om och lägg i korven.Låt det sjuda 20-30 minuter. Servera med ris eller tagliatelle och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 14 augusti 2010

    Den här grytan är underbar god. Har gjort den flera gånger. Den är mycke uppskattat. Blir en femma av mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben