Bobotie - Afrikansk köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt på buffébordet.

Ingredienser

  • 1 skiva vitt bröd, tjock, dagsgammal
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 gula lökar , stora
  • 1 vitlöksklyfta , krossad
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 800 g köttfärs
  • 1 msk örtkryddor , torkade
  • 1 msk curry
  • 1,2 dl sultanrussin
  • 2 msk mandel , flagad
  • 2 msk mango chutney , eller annan chutney
  • Salt
  • Svartpeppar , grovmalen
  • 7 lagerblad
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ägg , uppvispade
  • Instruktioner

    1. Börja med att blötlägga brödet i vattnet.
    2. Skala, finhacka och fräs lök och vitlök i olja tills det blir genomskinligt. Blanda i köttfärsen. Pressa vattnet ur brödet och blanda i också detta. Tillsätt kryddor, chutney, russin och mandel.
    3. Fördela köttfärsblandningen jämnt i en liten ugnssäker form. Placera lagerbladen jämnt över blandningen. Grädda i 22 minuter i 180 graders ugnsvärme.
    4. Vispa upp äggen lätt och blanda dem med mjölken. Häll detta över Bobotien. Låt grädda ytterligare cirka 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Ta bort lagerbladen och servera med ris och chutney.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben