Bön- och potatisbullar

Serverar: 15 portioner

Frasiga och vegetariska bullar som har mycket smak.

Ingredienser

  • 300 g mjölig potatis
  • 1 burk vita bönor, 250 g
  • 1 ägg
  • 2 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko (japanskt ströbröd) eller ströbröd
  • Fritering
  • Ca 1 liter rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Häll bort vattnet, låt potatisen ånga av och pressa den genom en potatispress. Spola av bönorna med kallt vatten. Låt rinna av. Mixa bönorna med ägg och senap till en slät puré. Blanda potatisen med bönpuré och salt. Ställ smeten i kylen 30 minuter.
    2. Rulla smeten till ca 15 bollar. Panera bollarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist panko. Lägg dem på ett fat och låt stå i frysen i minst 1 timme för att de ska gå lättare att fritera.
    3. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera bollarna tills de får fin färg, 3-5 minuter. Lyft upp och låt dem rinna av på ett hushållspapper, ca 2 minuter. Servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben