Böngryta med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en got, matig och nyttig gryta som passar till alla tillfällen. Jag har bjudit på den många gånger och jag har bara fått goda reaktioner. Den är lätt att laga och full av goda grönsaker och färger. Smaklig måltid, hoppas den smakar bra :) Har tyvärr ingen bild.

Ingredienser

  • 2 morötter, skivade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • 2 röda paprikor, urskurna och skivade
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk röda bönor, sköljda
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • O,5 dl persilja eller koriander
  • 50 g cashewnötter
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. Låt sjuda på svag värme 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med antingen fiberrikt bröd eller ris.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben