Böngryta provencale

Serverar: 4 portioner

En supergod vegetarisk böngryta med det lilla extra.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 150 g fintärnad rotselleri
  • 500 g tärnad potatis
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 2 pressad vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 2 burkar blandade bönor, á 400g
  • Pressad saft av ½ liten citron
  • Topping
  • Krutonger
  • Klyftade cocktailtomater
  • Plockade timjanblad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i ca 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 minuter.
    2. Lägg ner timjan, créme fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar. Rör om och vänd ner försiktigt sköljda och avrunna bönor när grytan blivit riktigt varm. Smaka av med citronsaft.
    3. Toppa grytan med krutonger, klyftade cocktailtomater och lite timjan.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben