Bönlasagne med spenat och zucchini

Serverar: 4-6 portioner

En smarrig veggolasagne med liten arbetsinsats. Blanda en röra med bönor, sedan är det bara att börja varva.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor, eventuellt glutenfria
  • 1 förpackning kokta svarta bönor, ca 380 g
  • 1 förpackning kokta kidneybönor, ca 380 g
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 2 påsar babyspenat, á 65 g
  • 4 + 1 dl créme fraiche, 34%
  • 1 förpackning krossade tomater, 400 g
  • 2 dl hackad basilika
  • 50 g riven ost
  • Smör
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Basilikablad
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke. Sala, dela och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten. Lägg alla grönsaker i bunken. Tillsätt 4 dl créme fraiche, krossad tomat och basilika. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda väl.
    3. Täck bottnen på en smord ugnsform, ca 30x25 cm, med 4 lasagneplattor. Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av créme fraichen och toppa med osten.
    4. Ställ in i mitten av ugnen 35-40 minuter. Strö över basilika vid servering och servera gärna med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben