Veggiepasta med bönor, zucchini och spenat

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt

Ingredienser

  • 4 dl fullkornspasta, t.ex. skruvar eller penne
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1/2 zucchini, i tärningar
  • 100 g bladspenat, grovhackad
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 chili
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 3 krm salt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl grovriven parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna.
    2. Stek zucchinin, chili och vitlöken lätt i olivoljan, tillsätt bönorna och späd med vittvin. Låt det hela sjuda i ca 5 minuter.
    3. Vänd ner blandningen i pastan, tillsätt spenat och basilika. Vänd ner pinjenötter och parmesanost.
    4. Dekorera med några blad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben