Vegolasagne med svarta bönor och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En nyttig lasagne med keso, spenat och bönor

Ingredienser

  • 250 g fullkornslasagneplattor
  • 1 påse färsk eller fryst spenat
  • 1 röd lök
  • 400 g svarta bönor
  • 250 g keso
  • 250 gram matlagningsgrädde eller havregrädde alt kvarg för mindre fett och högre proteinhalt
  • 30 g färskost (ev light)
  • 50 g pesto grön eller röd
  • Instruktioner

    Gör en röra på keson, peston och hälften av matlagningsgrädden/kvargen och krydda med örtsalt och peppar. Fräs lök och spenat mjuk i en panna, tillsätt svarta bönor och fräs lite till, häll i resterande matlagningsgrädde/kvarg samt färskosten och blanda ihop. Krydda och salta efter smak. Varva plattor med spenatröra samt pestoröran. Avsluta med pesto/kesoröran och riv lite smakrik 17 % ost över. In i ugnen i ca 30-40 min, till pastan är mjuk och osten fått färg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben