Bönsoppa med lök och pasta

Serverar: 4 portioner

Kidneybönor, tomater och pasta ger den här soppan smak, tuggmotstånd och fräschör. Bönor innehåller en hel del proteiner och även rikligt med vitaminer och mineraler.

Ingredienser

  • 600 g kidneybönor på burk
  • 2 lökar
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk skalade tomater, 400 g
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • 2 stora tomater
  • 1 silverlök
  • 150 g fusilli
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av. skala löken och skär i små tärningar. Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk, rör ner tomatpurén.
    2. Tillsätt de skalade tomaterna, mosa dem med gaffel. Häll ner bönorna i grytan och tillsätt buljongen, låt koka långsamt, krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
    3. Rista kryss i tomaterna, skålla dem i hett vatten och skala dem, skär i halvor och kärna ur. Skär fruktköttet i tärningar. skala löken och skär i tärningar, häll över lök och tomattärningar i soppan och låt småkoka på svag värme under lock i 15 minuter.
    4. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan pastan i bönsoppan.
    5. Servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben