Bönsoppa med lök och pasta
Kidneybönor, tomater och pasta ger den här soppan smak, tuggmotstånd och fräschör.
Bönor innehåller en hel del proteiner och även rikligt med vitaminer och mineraler.
Ingredienser
600 g kidneybönor på burk
2 lökar
3 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 burk skalade tomater, 400 g
7 dl grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Cayennepeppar
2 stora tomater
1 silverlök
150 g fusilli
Instruktioner
- Skölj bönorna i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av. skala löken och skär i små tärningar.
Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk, rör ner tomatpurén.
- Tillsätt de skalade tomaterna, mosa dem med gaffel. Häll ner bönorna i grytan och tillsätt buljongen, låt koka långsamt, krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
- Rista kryss i tomaterna, skålla dem i hett vatten och skala dem, skär i halvor och kärna ur. Skär fruktköttet i tärningar.
skala löken och skär i tärningar, häll över lök och tomattärningar i soppan och låt småkoka på svag värme under lock i 15 minuter.
- Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan pastan i bönsoppan.
- Servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)