Lökens baconfärssås till pasta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Min bror har smeknamnet Löken för att han älskar all sorts lök. I denna rätt fick han sitt lystmäte uppfyllt. Idén att göra färs av baconen blev mycket lyckat. Rätten är härligt småkrämig med en rund fyllighet. Dessutom lättlagad på 45 minuter från Start till Mål.

Ingredienser

  • 420 g bacon (3 paket)
  • 1 purjolök (200 g)
  • 3-4 morötter (200 g)
  • 1 gul lök (100 g)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 250 g kesella naturell 10 % (1 förp)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Smör till fräsning
  • Salt
  • Instruktioner

    Skär baconen i mindre bitar och kör i mixer så det blir ungefär som köttfärs. Finhacka gul lök och purjolök, även det grova gröna på purjon. Grovriv morötterna. Fräs lite smör i en stekgryta och blanda i gul lök, morötter och baconfärsen. Låt fräsa 10-15 minuter och rör om då och då. Pudra över mjölet och rör om, tillsätt tomat, grädde, svartpeppar och pressa i vitlöken. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter med omrörning då och då. Blanda ner kesella och purjolök och puttra vidare i 10 minuter. Smaka av om det behövs mer salt än baconen gett. Servera med valfri pasta.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben