Boeuf Borguignon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätt lagad men god

Ingredienser

  • 200 g bog eller sidfläsk
  • ca 1 kg benfritt nötkött
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor morot
  • 2-3 msk smör eller olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk mjöl
  • 3-4 dl rödvin
  • Några dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 mörk buljongtärning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • C:a 200 g smålök
  • Smör
  • C:a 200g champinjoner
  • Instruktioner

    Strimla fläsket och skär köttet i bitar ca 2x2 cm. Skiva lök och morot. Bryn fläsket i smör eller olja, lyft upp och bryn sedan köttet i omgångar i fettet. Lyft upp köttet och bryn lök och morot, lägg tillbaka köttet, krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och bryn det lätt. Späd med vin och vatten. Lägg i buljongtärningen, lagerblad, vitlök, timjan och tomatpuré.Sjud under lock 45-60 min.eller tills köttet är mört. Lägg i fläsket. Skala och bryn smålöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem. Lägg smålök och champinjoner i grytan och sjud ytterligare ca 15 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben