Boeuf Herngren

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Härlig gryta med höstiga mustiga smaker.

Ingredienser

  • 2 kg högrev
  • 1 flaska rött vin, gärna fruktigt (75 cl)
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk ox- eller kalvfond
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2-3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 200 g små champinjoner
  • 200 g små schalottenlökar
  • Majsstärkelse om man vill reda lite
  • Vatten
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i smör. Lägg efter hand köttet i en större kastrull eller gryta. Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet. Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlökarna. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och kryddor. Koka upp och låt sjuda ca 1 1/2 timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt. Ansa och skär ev stora champinjoner i halvor. Skala schalottenlökarna. Tillsätt champinjoner och schalottenlökar i grytan och låt koka 45 minuter.
    2. Smaka av med salt och peppar. Red ev grytan med lite majsstärkelse. Servera med ugnsrostade grönsaker och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben