Bogfläsk med kryddad smak

Serverar: 4 portioner

Kryddad med koriander och kummin.

Ingredienser

  • 600 g magert bogfläsk
  • 1 msk olja
  • 1-1½ dl torrt vitt vin
  • 1-1½ tsk malen eller finstött kummin
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ citron
  • 1½ tsk malen koriander
  • 1 dl finklippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i skivor, klipp dessa i mindre bitar.
    2. Bryn fläsket hastigt i olja i het stekpanna så det tar färg. Häll bort överflödigt fett.
    3. Tillsätt 3/4 av vinet, kummin, vitlök, salt och peppar. Lägg lock över pannan. Låt rätten småputtra ca 20 minuter.
    4. Skär citronen i skivor som delas i fyra bitar. Slå över resten av vinet samt citronbitarna. Rör om och koka upp över stark värme. Strö över koriandern och smaka av.
    5. Garnera med finklippt persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    svengelsk 8 augusti 2009

    Mycket god gryta.

    evaullabritt 26 februari 2011

    Intressant kryddning och mycket gott. Jag använde skinkstek i stället för bogfläsk.

    evaullabritt 27 februari 2014

    Nu har jag lagat detta igen, med bogfläsk denna gång, som receptet föreskriver. Det blev bättre än med skinkstek. Fortfarande jättegott med intressant kryddning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben