Bogfläskgryta med äpple och mangochutney

Serverar: 4 portioner

Kunde inte komma på vad jag skulle göra av en bit bogfläsk. Försökte hitta något recept som passade. Hämtade idéer från olika recept och resultatet tycker jag blev riktigt gott. Måtten i receptet är ungefärliga.

Ingredienser

  • 600 g bogfläsk
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 1 rödlök
  • Curry
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk oxbuljong touch of taste
  • 2-3 msk mango chutney
  • 2 dl fryst ärt-, majs- och paprikablandning
  • 2 fasta syrliga äpplen
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i bitar. Bryn i smöret, salta och peppra.
    2. Klyfta rödlöken och bryn med fläsket en stund. Strö över curry efter smak. Häll på matlagningsgrädde, buljongen och mango chutneyn. Låt koka ca 10 minuter. Lägg i ärt-, majs-, paprikablandningen.
    3. Skär äpplena i bitar, lägg i grytan och koka tills de mjuknar lite. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben