Bogfläskrulader med äpple och katrinplommon

Serverar: 4 portioner

Servera ruladerna med kokt eller stekt potatis, broccoli, ärter eller grönsallad. Ruladerna kan stekas i ugnssäkert fat i ugn, 175 grader, i 45 minuter.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor magert bogfläsk
  • Salt
  • Peppar
  • 8 katrinplommon
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl grädde eller crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Kärna ur plommonen och skär äpplena i klyftor.
    2. Krydda fläskskivorna med salt och peppar och lägg ett katrinplommon och en äppleklyfta på varje skiva.
    3. Rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind om med ett bomullssnöre.
    4. Bryn fettet i en stekgryta eller panna, lägg i ruladerna och bryn dem runt om.
    5. Späd med vatten och efterstek under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
    6. Ta upp ruladerna, ta bort tandpetare eller snören och red av skyn med vetemjöl som rörts ut i lite vatten.
    7. Tillsätt grädde eller crème fraiche och smaka av såsen. Häll den över ruladerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben