bondbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett gott bröd som smakar underbart nybakat med ost på.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 4 dl rågsikt
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och socker. Låt stå 1 minut och rör sedan om så att jästblandningen blir klumpfri. Häll i oljan och blanda runt och därefter det ljumna vattnet (37 grader). Tillsätt rågsikt och nästan allt vetemjöl. Låt jäsa i bunken i ca 1 timma. Baka ut till 2 knubbiga limpor och lägg dem på smord plåt. Smeta ut lite rågsikt över bröden och jäs dem sedan i 30 min.Skär skåror i bröden med en vass kniv innan gräddning. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min.

    Liknande recept

    4.5
    13 h 25 min
    4
    21

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben