Bondbröd

Bondbröd

Ingredienser

  • Surdeg
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 ½ dl mjöl
  • Bröd
  • 2 liter grahamsmjöl
  • Surdeg
  • 6 dl vatten
  • ½ dl olja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Surdeg: Värm vattnet till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör till den löser sig. Blanda i 1 1/2 dl av mjölet till en lös deg. Täck bunken med plast- eller aluminiumfolie.
    2. Låt degen stå i rumstemperatur i 2 dygn. Tillsätt resten av mjölet efter ett dygn, jästen får då ny näring och det blir lite mer smak.
    3. Bröd: Sätt ugnen på 250 grader. Värm vattnet till fingervärme. Häll hälften av mjölet i en bunke och arbeta in surdegen och resten av ingredienserna. Rör i mjöl tills degen blir smidig. Låt den jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme.
    4. Knåda degen lätt och forma två bröd. Grädda längst ned i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda bröden i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.5
    13 h 25 min
    4
    21

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben