Bondens pasta

Serverar: 4 portioner

En smakrik pasta som blandas med lök, morötter, skinka och ärter. Pricken över i:et är grädden som gör rätten härligt krämig.

Ingredienser

  • 4 portioner fullkornspasta (gärna spirali)
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 200 g rökt skinka
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g gröna ärter
  • 20 g persilja
  • 1 msk senap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i skivor. Strimla skinkan. Stek lök och morötter i oljan några minuter. Blanda ner skinkan. Rör ner grädden och lägg i ärterna. Hacka persiljan och vänd ner den tillsammans med senapen. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med pastan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben